woensdag 31 juli 2013

Duitsland

Het witte gebouw op de foto is het Zollamt. Aan de Duitse kant heet het gehucht "Rosenkranz", aan de Deense kant "Rudbol". 

Aan beide kanten van de grens is er een druk bezochte "grens-herberg/restaurant/hotel". Aan de Duitse kant is er een grote supermarkt. Van buiten lijkt het op een normale supermarkt, van binnen is het "bijzonder". Er is geen brood- en geen versafdeling. De halve winkel staat vol met grootverpakkingen snoepgoed, uiteraard erg veel alcohol en verder een vreemde mix aan conservenblikken. Waarschijnlijk verkopen ze precies dat wat in Denemarken niet te krijgen is, of een stuk duurder is. Ik moest erg zoeken om een paar dingen te vinden voor een simpele pasta maaltijd. De camping is prima, ligt aan de Deense kant 100 meter van de grens af. Morgen naar Duitsland. Dat voelt toch als "bijna thuis" :-)

2 opmerkingen:

  1. Hans, dat schiet al aardig op!
    Nog 1300 km via de Nordseeroute naar Woerden, of je moet Hamburg overslaan en de Elbe bij Wischhafen - Glückstadt oversteken. Kost 3,50 euro, maar bespaart 1 a 2 dagen.
    Succes met de volgende kilometers.
    Ton

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi ton! ik was ook verrast dat de Noordzee fietsroute in Duitsland bijna 1000 km lang is. ik ken de Duitse kust,, ben met de kajak op alle waddeneilanden behalve sylt geweest, vind dat ik wel een stukje af mag snijden :-)
    groet,
    Hans

    BeantwoordenVerwijderen