zondag 14 juli 2013

Camping Davvi Siida op Nordkinnhavoya

Dit is de kampeerplek voor zondag. Volgens de Noren is Nordkinn het meest authentieke stuk Sami land (Lapland) van Noorwegen. De camping eigenaren leven dan ook van de Rendierjacht. Dit is hun zomerverblijf. In de winter trekken ze met de rendierkuddes naar het zuiden, 200 km verder op. Nordkinn is een schiereiland dat met een 500 meter brede engte verboden is met het vasteland. Voor de rendier kuddes is dat een bottleneck. Sommige rendieren zwemmen liever naar de overkant. De camping eigenaren verdienen verder nog wat bij met de Lapland excursie voor de Hurtigruten reizigers. Op de boot werd vanmiddag omgeroepen dat de Lapland excursie gecanceld is.  Gasten die zich daarvoor hadden ingeschreven zouden hun geld terug krijgen. De camping eigenaar vertelde me een uurtje later dat ze het geen goed idee vond om met dit weer met 30 bejaarden in een tent te zitten en dat ze daarom de excursie had afgeblazen.

Als camping stelt Davvi Siida niet veel voor. Meer dan één trekkershut en een tipi (dat heet hier anders) is er niet. Een vlakke kampeerplek ontbreekt en voorzieningen als toilet en keuken verkeren in de afbouw fase. Geeft niet: ik ben al lang blij met een douche en een warme, droge plek om binnen te zitten. De sauna is wel klaar. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Wat wordt je daar lui van! Al met al toch weer een prima kampeerplek gevonden.

Een uur geleden is het opgehouden met regenen. Dat is conform het weerbericht van vanmiddag. Als dat verder ook klopt, dan krijgen we om 2 uur vannacht zon en regent het de komende week helemaal niet meer. Dat zou mooi zijn!

2 opmerkingen:

  1. Hi pap! Ziet er weer mooi uit! Nog heel veel plezier en de groetjes van mij en mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi lieke, dank je, groetjes terug en veel plezier in Italië!

    BeantwoordenVerwijderen