zaterdag 22 juni 2013

De route van zaterdag

115 km van Kjelleidet (voor Holm) tot Soroffesoy (bij Tjotta). Hele dag regen, niet koud. 3 veerboot oversteken: Holm-Vennesund (25 min), Horn-Andallsvag (20 min), Forvik-Tjotta (60 min). Erg mooie route: slingerend langs sterke bergen tot Holm, vlakke weg met mooie uitzichten over Somna, langs kale rotsen op Vevelstat en een weg met aan beide kanten uitzicht op zee na Tjotta. Ook de tocht met de derde veerboot is een belevenis, deze doet tijdens de route verschillende eilanden aan, vaart met hoge snelheid langs steile kliffen en door smalle doorgangen, neemt haakse bochten en heeft een salon met grote ramen. Heel leuke plek tenslotte is de oude handelsnederzetting van Forvik, wat nu een koffiebranderij/café in zit. Je kan er ook mooi kamperen. Ik heb echter toch de veerboot genomen en de eerstvolgende camping na Tjotta. Ook een prims camping met een mooi keukentje om de avond door te brengen.

Op het route kaartje ontbreekt de laatste oversteek. Ik zit dus iets verder noordelijk. Hoef verder geen oversteek meer te maken om door te fietsen naar Mosjoen (minder dan 100 km).

NB: het ging niet helemaal goed met het plaatsen van het kaartje hieronder. En nu kan ik de verkeerde kaartjes niet meer verwijderen met Blogger-mobiel. Het onderste kaartje is de route van vandaag, het bovenste kaartje de route van gisteren en op het middelste kaartje kun je zien waar ik nu ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten