zondag 1 april 2018

Dag 3: Van Bertrix naar Verdun

Direct na de grens van België naar Frankrijk verandert het landschap snel. Van de compacte Ardennen naar de wijdse heuvels van Lotharingen. De kerkjes worden kathedralen (foto Avioth)  en ieder dorp heeft een giga kasteel. Het is prachtig, maar ze weten niet wat ze er mee moeten beginnen. Erg rijk is deze streek niet (meer).
Over de grens stopte de regen ook. De zon ging zelfs schijnen. Maar het regenpak kon nog niet uit. Het gaf nog bescherming tegen de snijdende wind.

Eerste Paasdag is niet de handigste dag om een café of restaurant te vinden. In Montmedy was de Italiaan open. Ik heb uitgebreid de tijd genomen om op te warmen een grote salade gegeten en veel thee gedronken. Dat heeft nogal indruk gemaakt bij de bediening. Thee in plaats van wijn?

Droog en warm geworden, kon na Montmedy eindelijk de regenbroek uit. Daarna liep het fietsen meteen wat vlotter. Ik ben doorgereden tot Verdun. Een plaats met een bijzondere geschiedenis. Op de foto's het Vredespaleis en de Kathedraal van Verdun.

Kamperen met het tentje op de stadscamping van Verdun.

Statistiek: 120 km, 1050 hm geklommen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten