zondag 22 maart 2015

Costa Blanca, samenvatting


Nu de koffer is uitgepakt en de was is gedaan: tijd voor de facts and figures van de "fietsweek" met Linda, Karen, Guus en Rini. Het was meer een "midweek" dan een echte week. Maar die midweek hebben we goed benut. Alle vijf dagen van ons verblijf in Spanje waren hebben we gefietst. Het weer was niet helemaal waar je op hoopt in de Costa Blanca: met een gemiddelde temperatuur overdag van 8 tot 10 graden en met een stevige wind van zee, was het gewoon fris. Na de plensbuien op zaterdag hebben we echter geen regen van betekenis gehad, af en toe was het bewolkt, maar overwegend was het zonnig. Het was heerlijk om 5 dagen buiten bezig te zijn.
Linda heeft de bovenstaande foto gemaakt. Zo staat "de fotograaf" er  zelf ookeen keer op ;-). Met de camera die op het muurtje op het statief staat, zijn 2 groepsfoto's gemaakt. Alle andere foto's van de fietsweek zijn gemaakt met de smartphone.


Overzicht van de afstanden en hoogtemeters - alle ritten beginnen en eindigen in standplaats Calpe:

De racefietsen had Guus voor ons gehuurd bij Solybike. De fietsen (Spaanse Orbea's met een carbon frame en Shimano Tiagra/105 compact-groep) stonden zoals afgesproken in de bestelde maat voor ons klaar en voldeden goed. Ook het verblijf in Hotel Porto Calpe was prima voor elkaar: een net, schoon, fris gerenoveerd hotel, direct in de haven, vlak bij de boulevard gelegen. Vriendelijk personeel, prima ontbijt en perfecte dienstverlening: de kamerindeling werd naar onze wensen aangepast, de fietsen  konden onder toezicht in de lobby van het hotel blijven staan, op de vertrekdag konden we onze kamers langer houden zodat we na het fietsen nog konden douchen etc.
Het achterland van Benidorm en Calpe leent zich goed voor tochten op de racefiets: veel rustige wegen met weinig verkeer. De Spaanse automobilist houdt voorbeeldig rekening met fietsers. Calpe heeft als uitvalsbasis wel het nadeel dat de ritten vaak beginnen en/of eindigen met een paar kilometer over de drukke kustweg tussen Benidorm, Calpe en Moraira. En het is geen pretje om op deze weg te fietsen: er zit erg veel doorgaand (werk)verkeer op deze Route National.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten