maandag 16 maart 2015

Costa Blanca - heen langs de kust en binnendoor terug

Volgens de weersverwachting was er vandaag grote kans op regen. De dag begon 's ochtends bewolkt, maar na het ontbijt zag het er helemaal niet zo slecht uit. Omdat er echter toch wel dreigende luchten aan de horizon voorbij trokken (en alle weer-sites in de loop van de middag kou, regen en wind voorspelden), besloten we niet de bergen in te gaan en te kiezen voor een route die makkelijk in te korten zou zijn mocht het weer omslaan. Achteraf bleek dat helemaal niet nodig: het weer werd in de loop van de dag steeds mooier. We hebben  zelfs buiten op terras koffie (thee) gedronken (met cheesecake uit glazen bekers).

Het eerste deel van de route was minder aantrekkelijk met nogal veel drukke doorgaande wegen. Vanaf Javea (een authentiek Spaans stadje met smalle steegjes) werd de route echter leuker. Een korte klim met een geweldige afdaling voor Denia, een verrassende doorsteek over het strand en een spannende oversteek van de Route National zorgden voor extra afwisseling.

In Denia staat het beeld van de motorrijder ter ere van Umberto Masetti. Eigenlijk is het wel bijzonder dat dit beeld hier in Spanje staat: Masetti was een Italiaanse coureur die op zijn 500 cc Gilera (= Italiaanse motorfiets) in 1950 de wereldtitel won en in 1952 de eerste 100 mijl per uur-ronde reed op het TT-circuit van Assen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten