zaterdag 14 maart 2015

Costa Blanca - fietsen rond Calpe

Het is traditie geworden in maart met (ex-)collega's Guus, Linda, Rini en Karen een paar dagen te gaan fietsen in een warm oord. Na Mallorca, Gran Canaria en Andalusiƫ is de keus dit jaar gevallen op de Costa Blanca.

Gisteren (vrijdag) ben ik met Guus, Rini en Linda om 17.15 uur vanaf Rotterdam naar Alicante gevlogen. Karen komt een dag later. Een taxibusje heeft ons van het vliegveld naar Calpe gereden. Rond half tien 's avonds zijn we aangekomen in Hotel Porto Calpe.
Vanochtend hebben we eerst 5 fietsen opgehaald bij de verhuurder Solybike. Het zijn prima racefietsen van het Spaanse merk Orbea. Onze teleurstelling was groot dat het daarop gelijk begon te regenen. Na het gebruikelijke wachten op elkaar, nog wat geregel rond de kamers en de fietsenstalling met het hotel zijn we eerst gaan lunchen.

Om 14.00 uur hield de regen op en om 15.00 uur zijn we met een stralende zon en een strak blauwe hemel op de fiets gestapt voor een rondrit langs de kust en in het binnenland. Vanuit Calpe zijn we in noordwestelijke richting gefietst naar Benitachell, Javea en Moraira. Een rit van 73,2 km, 975 hm met een gemiddelde snelheid van 23,4 kmh. In deze richting is het landschap heuvelachtig, hoogste punt 275m, met prachtige vergezichten op de kust, mooie baaien, steile rotsformaties. Geen hoogbouw als in Calpe en Benidorm, maar wel overal vakantie(villa)parken. Uiteindelijk toch nog een mooie tocht voor de eerste dag. Karen is 's avonds bij het diner (op Spaanse tijd, rond een uur of half tien) aangeschoven. Zondag gaan we met zijn vijven fietsen. Het plan is dan wat verder het achterland in te fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten