zaterdag 3 augustus 2013

Duitsland van het ganzenbord

Het stuk Duitsland vanaf de Elbe tot aan Bremen associeer ik met het ganzenbord spel. Het is een coulissenlandschap met vakwerk huizen met rode bakstenen, veel (zonne)bloemen, huifkarren, dorpspompen, kinderkopjes, kleinschalige gemengde boerenbedrijven met loslopend kleinvee buiten: geiten, varkens, ganzen etc. Beetje oudbollig, romantisch, net als ganzenbord dus.

"Kamelen in de weilanden" passen niet helemaal in het beeld. Mijn ganzenbord ideeën zijn waarschijnlijk toch aan een update toe.

2 opmerkingen:

  1. Wat een reis Hans. Eerst kou en nu de hitte.
    Op onze terugreis na bezoeken aan Wenen en Boedapest zitten we nu een paar dagen in Dresden. Inderdaad, ook aan de Elbe, maar een stuk zuidelijker. Geen veerpont , maar verschillende bruggen die de stadsdelen verbinden.
    Wens je een goede laatste (?) fietsweek.

    Guus van Steenbergen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi Guus! ja het zit er bijna op. ik ben nu op een paar kilometer van de Nederlandse grens. Dresden moet ook een mooie stad zijn. ik ben er één keer geweest. dat was in 1979, in de hoogtij dagen van het ijzeren gordijn. er zal veel veranderd zijn. de dom is weer opgebouwd. ik ben benieuwd wat je er nu nog terug ziet van de 40 jaar socialistische periode. en van de hoogwaters door de stad regelmatig teisteren!
    nog een goede vakantie en snel tot ziens!
    groet, Hans

    BeantwoordenVerwijderen