vrijdag 31 juli 2015

Langs de Innradweg

Je kan het niet missen: Marktl is trots op zijn Paus.
Na de uitgebreide Bayrische lunch hebben we nu een tweede tussenstop in Marktl am Inn = de geboorteplaats van Papst Benedikt. Verder hebben ze in het heldere dorp free wifi. De internet voorzieningen zijn hier verder nogal dun gezaaid. Maar nu dus een mooie gelegenheid om het Blog bij te werken en foto's bij de berichten te plaatsen.
Bovendien is een kopje thee ook lekker na al dat varkensvlees van vanmiddag.
Vandaag hebben we een zonnige dag met een strak blauwe lucht en weinig wind. Dat fietst lekker. En ook kamperen is wel zo relaxed als het warm en droog is. De Inn is eigenlijk een saaie rivier: grotendeels gekanaliseerd,  geen scheepvaart, om de zoveel kilometer een stuw met energie centrale en een vistrap. Aan beide kanten een dijk met een half verharde onderhoudsweg.  Het fietst natuurlijk wel makkelijk op een vlak en autovrij pad. Maar na een paar kilometer wordt het wel saai. Gelukkig loopt de Innradweg vaak ook niet direct langs de rivier. Dat zijn dan de leukste stukken om te fietsen: door een glooiend agrarisch landschap met kleine dorpjes. Af en toe gaat het dan ook nog flink omhoog en omlaag. Zo werken we de calorieën van de zware lunch (en op andere dagen van het gebak) er wel weer af!

Stuw en waterkrachtcentrale in de Inn. Hier geen scheepvaartverkeer.
Zodra je weg fietst van de rivier gaat het omhoog en omlaag. Soms is het pittig steil. Trots dat we niet af hoeven te stappen voor een stijging van 16% !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten