donderdag 30 juli 2015

Fietsdag 1: München - Schliersee

En dan sta je ineens met je fiets midden in München... Niet dat het zo geweldig slaapt (toch wat warm en onrustig) maar de nachttrein is wel een heel comfortabele manier van verplaatsen. Na een tweede ontbijt in de stad en selfies bij de Marienkirche en de Theresienplatz zijn we langs de Isar de stad uit gefietst. De Isar is de groene long van München en biedt een prachtige gelegenheid om de stad volledig autovrij over een breed gravel fietspad te verlaten.
De Isarradweg volgt de rivier vrij strak tot iets voor Bad Tölz, waar de route door de heuvels van het Tölzer Land loopt. In Bad Tölz hebben we de route verlaten en zijn we over de Bodensee-Konigsee Radweg via de Tegernsee naar de Schliersee gefietst. Dat ging flink omhoog en bij de Schliersee ben je ineens midden in de bergen. 
De fietsroute was vandaag vrjwel geheel onverhard. Meestal was dat goed te doen, maar op een paar stukken leek het pad meer op een mountainbike route en was het op het randje van wat met een zwaar bepakte tandem nog te fietsen is. Voor de achterband van de tandem bleek het zelfs iets te heftig: op een grote kiezel brak het karkas van de buitenband en vormde zich een bobbel die steeds groter werd. In Bad Tolz hebben we een nieuwe buitenband gekocht, die ik 's avonds op de camping gemonteerd heb.
Met het weer hebben we woensdag mazzel gehad.  Na Bad Tolz werd de lucht steeds dreigender, onderweg hebben we echter maar een paar spetters gehad, pas toen de tent  stond braken de buien los. De hele avond en nacht heeft het door geregend. De volgende ochtend werden we wakker met zon op de tent.

Frauenkirche
Marienplatz
Langs de Isarradweg de stad uit
Meteen op de eerste dag: band kapotgereden, nieuwe band in Bad Tölz gekocht
Bad Tölz - Marktstrasse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten