donderdag 30 juli 2015

Een close finish, maar een comfortabele treinreis

Om 21.00 vertrekt de City Night Line uit Utrecht. Als we om rond een uur of acht met de trein van Woerden naar Utrecht af  reizen, dan hebben we ruim de tijd om in Utrecht over te stappen.  Met een vol bepakte tandem kost dat wat meer tijd. Maar toen we iets voor achten op station Woerden arriveerden was het bericht: "Geen treinverkeer mogelijk tussen Woerden en Utrecht vanwege aanrijding met een persoon. Er worden bussen ingezet." Bij navraag bleek dat de storing tot minstens 21.30 uur zou duren. Oeps, daar ging ons mooie plan...
Utrecht-woerden is 18 km. We waren met de tandem naar Station Woerden gekomen. Om de gereserveerde City Night Line te bereiken was er nog maar een optie: gelijk doorfietsen naar Utrecht.  Dat ging in vliegende vaart: goed 35 minuten later stonden we op station Utrecht. Een gemiddelde snelheid van ruim 30 km per uur. Niet slecht met een vol bepakte tandem.  Stress geeft vleugels (We hadden ook een beetje wind mee. Dat scheelt).

aankomst station Utrecht Centraal

In de City Night Line kwamen we helemaal tot rust. Wat een luxe: een 2 persoons slaap coupé met eigen wastafel,  een persoonlijke reisbegeleider,  wekdienst en 's ochtends ontbijt op bed! En er was speciaal voor onze tandem een mooie ruime plek gereserveerd in de fiets-wagon.
Aankomst in München: 7.10 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten