maandag 12 januari 2015

Het hemelgewelf van Hotel Alcazar

Van buiten is het hotel een vierkant blok. Binnen is er geen hoek recht. Alle wanden gaan vloeiend over in het plafond. Iedere hoek en elke nis is afgerond. Het spiegelplafond van de eetzaal vormt het hoogtepunt van deze organische bouwstijl. 

De gewelven en het grove stucwerk zijn misschien wat gedateerd, maar het hotel is goed onderhouden. Ook de oudere onderdelen zijn in prima staat. En er wordt stevig geïnvesteerd in het hotel. Aan de binnen- en buitenkant is al veel vernieuwd. Spiksplinternieuw zijn bijvoorbeeld de spa en het binnenbad en er is ook een bijzonder grote, hypermoderne gym/fitnessruimte bijgebouwd. Het buitenzwembad wordt nu vernieuwd.

Voor de huidige gasten zijn dit soort voorzieningen niet echt nodig. Het hotel wordt nu vooral bewoond door bejaarde overwinteraars (meest Nederlanders en Duitsers). Alex en ik zijn deze week de enige fietssport  toeristen. Toen we kwamen was er nog een loopgroep met atleten van Tv-Wattenscheid (waaronder Denise Krebs en Sonja Moslem - Duitse (jeugd)kampioenen op de middellange afstand. Deze atleten zagen er afgetraind uit). Nu de Duitse atleten vertrokken zijn, zijn wij veruit de jongste gasten. De andere gasten schuifelen voorzichtig door het hotel. Voordeel: in dit gezelschap voelen we ons erg jong en sportief ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten