vrijdag 16 januari 2015

Algarve, vrijdag: afscheidsrondje

Gisteravond (=donderdagavond) begon het om een uur of 10 te regenen. Het heeft de hele nacht flink doorgeregend. Bij zonsopgang waren echter alle wolken verdwenen, stonden er wel flinke plassen op de weg, maar was het verder droog en zonnig. Bij het ontbijt hadden we dan ook snel het besluit genomen ook deze laatste dag in de Algarve op de fiets te stappen. De fietsen hoefden pas aan het eind van de middag ingeleverd te worden. 

Bij de koffiestop in Azinhal zaten we nog volop in de zon. Iets later kwamen echter de eerste wolken aangedreven. Bij de lunch begon de lucht er toch wat dreigend uit te zien en besloten we maar weer snel op de fiets te stappen. Dat was maar goed ook. Een half uur later trok het helemaal dicht, begon het hard te waaien en vielen de eerste druppels. Gelukkig ging het de laatste 15 km van de rit vooral naar beneden en konden we de echte bui nog een hele tijd voor blijven. Kort voor Monte Gordo haalde de bui ons in en de laatste 3 km hebben we nog door de (koude) regen gefietst. 
In het hotel was men zo aardig ons nog een kamer aan te bieden om ons om te kleden en te douchen (we de koffers al gepakt en de sleutel van onze eigen kamer ingeleverd). Daarna was het ook weer droog en hebben we nog een strandwandeling gemaakt voordat we de fietsen ingeleverd hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten