maandag 12 januari 2015

Algarve, maandag: zwerftocht volgens eigen plan.

De derde dag van een fietsweek is het goed om het even iets rustiger aan te doen. Daar ben ik niet zo goed in, maar Alex is verstandiger. Voor vandaag hadden we daarom een kortere route gepland. Primavera heeft ons 12 routes meegegeven van 30 tot 127 km. In principe zou daar dus een geschikte route tussen moeten zitten. Maar door zaterdag 2 grote routes te combineren hebben we alle kortere routes al afgedekt. Daarom hebben we ons eigen plan getrokken. In de heuvels achter Monte Gordo zijn zo veel wegen te vinden dat dit niet moeilijk is. 

Het rondje dat we hebben gefietst, is 70 km lang en slingert mooi tussen de routes van zaterdag door. Hoewel we dus hemelsbreed slechts een paar km van de andere wegen af zaten, hadden we toch een compleet ander zicht op het landschap. We hebben uitvoerige koffie en picknick pauzes genomen. Heel relaxed dus.

In de gehuchten ("dorp"  is een te groot woord) kwamen we vandaag meer mensen tegen dan in het weekend. Dit waren vooral oudere mensen, die op het land aan het werk waren of voor de deur (vaak gewoon zittend op de grond) handwerk (manden vlechten, vruchten pellen) aan het doen waren. Het leven gaat hier in een ander tempo. De horeca is primitief,  maar er is altijd wel iets te krijgen. Verder lopen er nogal veel vervelende honden op straat. De hond op de foto was een lieve uitzondering. Veel van zijn soortgenoten (gelukkig vaak van het formaat "handtas") reageren hier agressief op fietsers. Alex weet ze gelukkig goed aan te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten