maandag 7 juli 2014

Dag 7: Echternach - Wolf (a.d. Mosel)

De Deutsche Wetterdienst had een weeralarm afgegeven voor deze regio, maar toch hebben we weer een mooie zonnige dag gehad. Soms valt het mee. Vannacht is het wel flink tekeer gegaan: er lagen vanochtend veel losse takken en een enkele omgewaaide boom op het fietspad. De wegbeheerders waren druk bezig alles op te ruimen.

Vanaf Echternach zijn we langs de Sauer (de Luxemburgse grensrivier) naar Wasserbillig gefietst. Daar mondt de Sauer uit in de Moezel. Die zijn we er met de veerpont over gestoken. Vervolgens hebben we de Moezel stroomafwaarts gevolgd, Duitsland in - over de Moselradweg. Deze route hebben we gevolgd tot Wolf (plaatsje vlak bij Kro"v) , daar staan we nu op de camping. Geen Wifi op de camping - wel in de hal van de toerist-Office. Daar zitten we nu met zijn tweeën op de trap te internetten.

Het is grappig fietsen hier - er zijn ontzettend veel fiets toeristen onderweg langs de Moezel en de plaatselijke ondernemers spelen daar allemaal op in, proberen de fietsers binnen te lokken.

135 km gefietst. Onderweg en lekker band - gelukkig op een geschikt moment, bij een konditorei, zodat we en kopje thee en een stuk gebak er bij konden nemen (en handen wassen) - comfortabel sleutelen ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten