zaterdag 19 juli 2014

Dag 19: Rinteln - Dümmer See

De eerste kilometers zijn we zaterdag nog de sterk meanderende Weser  gevolgd. Bij Porta Westfalica (de plaatsnaam klinkt ouder dan deze is, PW is de plek waar het dal van de Weser de laatste gebergsketen kruist voordat de rivier het Noord-Duitse laagland in stroomt) hebben we de rivier verlaten om een doorsteek te maken naar de Dummer See. Bij Porta Westfalica staat weer een Kaiser Wilhelm Denkmal (foto 1). We zijn maar niet omhoog gefietst: we hebben in Koblenz al een groot standbeeld van de Kaiser gezien.

Vanaf PW zijn we door glooiend agrarisch landschap verder gefietst. Veel molens (er is een speciale Mühlen-Radweg) en uitgestorven dorpjes (zaterdag-middag) onderweg.Het was heel heet (35 graden+),  daarom hebben we de schaduw achter de kerk opgezocht om even bij te komen.

Bij de Dümmer See (http://www.duemmer.de/ het op één na grootste meer in Noordwestduitsland) kwamen we opeens weer in (toeristische drukte) terug. Voordeel daarvan is dat er dan ook meer kans op een camping is. Onderweg heden we die verder niet gezien. De camping aan het meer was druk, maar was extreem schoon en netjes. Zo schoon heb ik het niet eerder mee gemaakt.


Dagafstand 99 km. Totaal tot nu: 1581 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten