zondag 13 juli 2014

Dag 13: Bad Laasphe -Lenne

Vandaag (zondag) zijn we het Sauerland binnen gefietst. In Lenne (bij Schmallenberg) wonen onze vrienden Oscar en Toos. Nu we zo dichtbij zijn, zoeken we ze op een gaan we een paar dagen met zijn 4-en de omgeving verkennen.

Hemelsbreed ligt Lenne ongeveer 30 km van Bad Laasphe af. Maar het is wel twee dalen (van de riviertjes de Eder en de Lenne) verderop. Dat betekent dus ook de twee tussenliggende bergruggen omhoog en omlaag fietsen. We vonden het lastig in te schatten hoe zwaar dat ons met de beladen tandem zou vallen. Het viel uiteindelijk erg mee en het verliep en stuk vlotter dan verwacht. Daarom hebben we onderweg onze vrienden snel gebeld dat we al ruim voor de lunch in Lenne aan zouden komen. Toos en Oscar zijn ons daarop tegemoet gefietst, maar we liepen elkaar net mis omdat we het laatste stuk voor het dorp een andere (onverharde) binnendoor route hebben genomen.

Na de lunch hebben we een mooie wandeling rond het dorp gemaakt.  S avonds zijn we uitgenodigd bij de buren van Toos en Oscar om te BBQ-en en de WK finale Duitsland-Argentinië te kijken.

Totaal gefietst; 39 km. In de ochtend bewolkt en regenachtig, na de lunch droog en later zonnig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten