zondag 11 juni 2017

Vakantie 2017 - 3 juni - de eerste dag, van Enschede naar Münster

Vandaag is de zomervakantie voor Janine en mij begonnen. We gaan 3 weken met de tandem langs de Duitse "Radfernwege" zwerven. De globale richting is de Bodensee. Maar we zien wel of we daar komen. Eerst fietsen we naar het oosten langs de D3 (zie kaartje). Bij Hoxter (aan de Weser) nemen we vervolgens de D9 in zuidelijke richting.

Vanochtend zijn we met een rechtstreekse trein vanuit Woerden naar Enschede gereden. Daar zijn we op de fiets gestapt, om een paar kilometer verderop, gelijk over de grens, een lunch break te maken bij Irene in Epe (D). Nadat Irene ons  haar scootmobiel had laten zien vertrokken we richting Münster (om daar de D3 op te pakken).

Het verbindingsstukje van Enschede naar Münster had ik met de digitale fietsroute planner van Nordrhein Westfalen gemaakt. Dat leverde een bijzondere route op. De eerste 10 kilometer tot Ochtrup verliepen over de vluchtstrook van de Bundesstrasse (wel officieel fietspad); saai maar snel. Daarna ging de route juist over kleine binnendoor wegen verder, vaak onverhard, soms bijna singletrack met mtb karakter. Een leuke manier om naar Münster te fietsen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten